kuře,
0,1 dl rybízového sirupu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu, lžíce sójové
omáčky, 2 cibule, strouček česneku, sůl, hrst rozinek, 2 cl pálenky, 2 kapie,
1/4 l ananasového kompotu, pepř, sladká mletá paprika, čili, zázvor, mleté nové
koření, drcený kmín, citrónová šťáva, glutasol
Kuře vykostíme, tuk a
kůži nakrájíme na drobné kousky, vysmažíme. Maso nakrájíme na malé plátky a
naložíme do směsi připravené z rybízového sirupu, vína, sójové omáčky, medu,
koření, utřeného česneku se solí a 1 drobně nakrájené cibule. Necháme ležet asi
2 hodiny. Dáme na vysmahnutý tuk, opékáme a až je maso skoro měkké, přidáme
kapii krájenou na nudličky, rozinky, které jsme před tím namočili do pálenky a
ananasový kompot. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme glutasolem a citrónovou
šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat