Brambory najemno
nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo
ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve
velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka
na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle
kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme
z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem a necháme chvilku okapat. Takto
připravené halušky můžeme podávat jako přílohu případně dále upravovat, např.
jako halušky s brynzou, se zelím, nebo jinak.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. června 2012
Halušky z brambor
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat