kuřecí maso čisté bez
kostí,celou větší cibuli, sůl, pepř, jakékoliv koření "co dům dal",ocet, vodu, 10 špízových jehel
na přílohu : 10 ks rajčat, 2 velké cibule
Kuřecí
maso nakrájíme na kousky velikosti většího ořechu a přidáme
nadrobno nasekanou cibuli. Vše vložíme do mísy a ručně silou promačkáme.
Vzniklou šťávu v míse ponecháme. Přidáme sůl, pepř a jakékoliv další koření a
vše zalijeme octem smíchaným s vodou v poměru 1:1. A opět ručně
promačkáme. Směs necháme přes noc v ledničce uležet.Takto
připravené maso napichujeme postupně na špízové jehly (dnes se na Kavkaze místo
mečů používají ploché jehly - šampury). Jehly klademe na rozpálený gril a maso
průběžně poléváme hodně koncentrovanou octovou vodou, která dá masu výbornou
chuť a zároveň hasí vzniklé plameny. Po upečení šašlik ponecháme na jehlách a jako přílohu můžeme zvolit na kolečka
nakrájenou cibuli a rajčata.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat