kuře o hmotnosti asi 1
kg,lžička šafránu,2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, sůl a mletý pepř,lžička mletého zázvoru,2 bobkové listy,špetka muškátového oříšku,4 cibule nakrájené na proužky,2 lžičky cukru krupice,lžíce medu,2 kysané citrony, nakrájené + 1 na ozdobu,2 hrsti červených oliv,hrst lístků čerstvého koriandru
Kuře omyjeme, očistíme, naporcujeme a poprášíme šafránem. V silnostěnném kastrolu
rozehřejeme lžíci másla s olejem a ze všech stran na něm osmahneme porce
kuřete, trvá to asi 5 minut. Osolíme a okořeníme a zalijeme vodou. Dusíme pod
poklicí na mírném ohni přibližně půl hodiny.Nakrájenou cibuli povaříme asi 15 minut v menším množství oslazené vody,
scedíme a necháme okapat. Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, přendáme na mísu a
přikryjeme alobalem. Do šťávy z kuřete přidáme zbylé máslo a med, okapanou
uvařenou cibuli, kysané citrony a olivy. Promícháme a povaříme.Kousky kuřete přelijeme šťávou a ihned podáváme posypané lístky koriandru a
ozdobené kysaným citronem. Tažin je marockým národním jídlem a můžete do něj
použít i jiné maso než kuřecí nebo jen zeleninu. Svůj název toto jídlo získalo
podle speciální nádoby s pokličkou (tajine), ve které se připravuje.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat