600 g
hovězí kližky, 2-3 lžíce vepřového sádla ,4-5 cibulí ,5 stroužků česneku, lžíce sladké mleté papriky ,lžička mleté pálivé papriky ,lžíce rajčatového protlaku ,3 papriky, zelené ,2-3 rajčata ,4 střední brambory ,sůl a mletý pepř na dochucení
Omyté
maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém
másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze
všech stran, až se maso na povrchu zatáhne. Dále ho opékáme na mírnějším ohni
bez podlití, dokud se šťáva nevydusí na tuk. Guláš tak získá pěknou barvu a
výraznou chuť. Osolíme, odstavíme z ohně a vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku,
promícháme, přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou teplé vody, maximálně
do poloviny výšky masa, aby se dusilo, a ne vařilo. Kastrol vrátíme na oheň a
pod poklicí dusíme doměkka. Podléváme pouze tehdy, když se všechna šťáva vydusí a hrozí připálení, lepší je
dusit maso ve vlastní šťávě. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky
nakrájené brambory, papriky a rajčata a dodusíme pod poklicí doměkka, trvá to
asi dalších 20 minut. Nakonec guláš podle gusta dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme nejlépe s
čerstvým bílým pečivem nebo chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat