500 g rybích vnitřností, 4 lžíce másla, 2
vejce, 100 g loupaného hrachu, světlá jíška, mrkev, petržel, celer, 200 g
květáku, zelená petržel, žemle, mletý
pepř, zázvor, sůl
Kořenovou zeleninu nakrájíme na slabé nudličky
a osmahneme v hrnci, v němž budeme polévku vařit. Jakmile zelenina vsákne tuk,
přidáme vodu a na růžičky rozebraný květák. Po přidání světlé jíšky vaříme za
častého šlehání metlou asi hodinu. Uvařený hrách pak protlačíme sítem do
polévky, rybí vnitřnosti přidáme do téměř hotové polévky a jen krátce povaříme.
Polévku podle chuti okořeníme, před podáváním protřeme sítkem dva vařené
žloutky. Na talíře dáme na kostičky rozkrájené a osmahlé žemle, lžičku
nakrájené petrželky a přelijeme horkou polévkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat