na těsto : 400
g hladké mouky,100 g přepuštěného másla,150 ml vody nebo mléka,sůl
na náplň : 400 g brambor uvařených ve slupce, oloupaných a drobně nakrájených,400 g zeleného hrášku,1,5 lžičky hořčičného semínka,2 cibule nakrájené nadrobno,2 zelené chilli papričky,1,5 lžičky mletého zázvoru, lžíce turmeriku, kari nebo lžička kurkumy,1,5 lžičky garam-masaly (směs koření),2 lžíce usekaného zeleného koriandru,2 lžíce citronové šťávy,sůl,olej
Mouku
smícháme se solí, přidáme přepuštěné máslo a promísíme. Přiléváme vodu nebo
mléko, až vznikne nelepivé těsto, a pak přikryjeme utěrkou.V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a opražíme na něm hořčičná semínka, přidáme
pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme chilli, zázvor a turmerik nebo kari a
osmahneme. Přisypeme hrášek, garam-masalu a osolíme.Dusíme, až je hrášek měkký, přidáme nakrájené brambory, zelený koriandr a
citronovou šťávu, promícháme a podusíme.Necháme vychladnout a poté směsí plníme těsto rozdělené na 12 tence vyválených
dílů. Na každou placku dáme trochu směsi a zabalíme. Smažíme za průběžného
otáčení do zlatohněda.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat