9. srpna 2012

Vepřová roláda

800 g pečeně bez kosti, sůl, pepř, kmín, 200 g mletého vepřového masa, 4 stroučky česneku, 5 lžic šlehačky, 2 žloutky, zelený pepř, 1/2 červené papriky, feferonka, 2 sterilované okurky, 1/8 l bílého vína, masox, olej
Mleté maso smícháme se žloutky, solí, pepřem, šlehačkou, nakrájenými feferonkami, okurkami, paprikou a 2 str. česneku a se zeleným pepřem. Maso podélně nakrojíme na tenký plát, Potřeme masovou směsí, srolujeme a ovážeme nití. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dáme na pekáč, podlijeme olejem a pečeme 30 minut v horké troubě. Potom snížíme teplotu, podlijeme vínem s masoxem a pečeme dál asi 30 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat