7. srpna 2012

Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě

250 g hladké mouky, lžička soli, 250 g+2 lžíce másla, 400 g  kýty, 2 lžíce oleje, 6 listů kapusty, 100 g cibule, 200 g žampionů, 100 g šunky, 4 lžíce smetany, vejce, pepř, plátek slaniny

Nožem rozsekáme máslo v mouce, postupně přidáme 1/8 l vody a vypracujeme těsto. Vyválíme plát 2 cm silný a necháme v chladnu odpočinout. Maso osmažíme na oleji 8 min. dozlatova. Posolíme a po vychladtutí potřeme vlastní šťávou. Kapustové listy spaříme. Cibuli, houby a šunku nakrájíme. Cibuli necháme zesklovatět ve 2 lžících másla, přidáme houby a podusíme. Za studena smícháme se šunkou, smetanou a vejcem a dochutíme solí a pepřem. Těsto vyválíme do tenka a položíme na ně slaninu a kapustu. Potom do něj zabalíme nádivku a maso a roládu položíme na plech švem dolů. Při pečení ve středně horké troubě propichujeme vidličkou. Necháme 15 min. vychladnout a teprve potom rozkrojíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat