7. srpna 2012

Košická pochoutka v bramborových plackách

750 g vykostěné a nakrájené vepřové plece,300 g cibule, 100 g kečupu, 75 g sádla, 250 g leča, sladká mletá paprika, pepř, sůl, sterilované feferonky
bramborové placky: 250 g brambor, 75 g hladké mouky, vejce, 0,5 dl oleje, sůl

Na tuku zpěníme očištěnou cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, ochutíme paprikou, pepřem a solí a dusíme do poloměkka. Ke konci vmícháme kečup,lečo, na nudličky nakrájené feferonky podle chuti, a vše společně dusíme doměkka. Každou porci podáváme ve dvou bramborových plackách, které si připravíme předem.
Bramborové placky: brambory vařené ve slupce oloupeme a necháme je vychladnout. Poté je nastrouháme nebo umeleme, přidáme mouku, vejce, sůl a směs zpracujeme na tuhé těsto, které rozválíme na pomoučeném vále, vykrájíme placky o průměru 15 cm a smažíme je po obou stranách na horkém oleji dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat