1/4 šálku kuřecího vývaru nebo vody,2/3 šálku napůl uvařené čočky,,1 malá pokrájená cibule,1 pokrájená mrkev,1 pokrájený celer,250 g sterilovaných rajčat,2 sladké červené papriky,4 čajové lžičky olivového oleje,strouhanka na posyp,1/2 čajové lžičky sušených tymiánových lístků
Do hrnce nalijte vývar. Přidejte rajčata i se šťávou,napůl uvařenou čočku, pokrájenou cibuli, mrkev, celer, tymián a vše přiveďte k varu. Zmírníme teplotu a nechte 15 až 20 minut dusit pod pokličkou. Papriky podélně rozpulte a zbavte semen. Každou polovinu papriky naplňte čočkovou směsí a posypte strouhankou.Dejte do předehřáté trouby (asi 200 stupňů) podlijte polovinou šálku vody a dobře přikryjte. Pečte po dobu 20 minut než papriky změknou. Podávejte samotné nebo s pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat