2 střední cibule nadrobno nasekané,4 stroužky česneku nadrobno nasekané,300 g moravského uzeného masa, krájeného na kostky,60 g slaniny (špeku), krájené na kostičky,500 g hnědé, zelené nebo žluté čočky,6 kuliček pepře,3 kuličky nového koření,2 bobkové listy,4 lžíce sádla,2 lžíce hladké mouky,1/2 šálku bujónu,1 lžíce octa,sůl,pepř,1 lžička papriky
Čočku opláchněte, namočte do vody na 3 – 5 hodin, zceďte a ve dvojnásobném množství vody než je čočky uvařte do měkka spolu s kořením (cca. 15 – 30 minut), pak zceďte,vývar uchovejte. Na sádle osmahněte cibulku a česnek,přidejte mouku, promíchejte a osmahněte, přidejte papriku,odstavte. Jíšku vmíchejte do uvařené čočky, přilijte vývar z čočky a chvíli povařte. Slaninu rozškvařte, opečte na ní uzené maso, vše smíchejte s čočkou, zřeďte bujónem,dochuťte octem a solí. Podávejte s chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat