8. února 2010

Dvoubarevná čočka

250 g zelené čočky,250 g červené čočky,5 stroužků česneku,2 větší cibule, nadrobno usekané,3 lžíce oleje,4 lžíce vody,3 lžíce kečupu,150 g slaniny (špeku),1 lžíce citrónové šťávy,sůl, pepř

Zelenou čočku propláchněte, na 2 – 5 hodin namočte,slijte a v dvojnásobném množství čerstvé vody než je čočky vařte 15-30 minut do měkka a zceďte. Na oleji zpěňte cibulku, 3 prolisované stroužky česneku, smíchejte kečup s vodou a přilijte, osolte,opepřete,nechte přejít varem, pak přidejte uvařenou zelenou čočku. Červenou čočku propláchněte, namočte na 30 minut, zceďte a v druhé vodě vařte cca 15 minut do měkka. Vodu osolte Slaninu oškvařte, přidejte citrónovou šťávu, opepřete, přimíchjte uvařenou červenou čočku. Obě čočky efektně naaranžujte na talíře, aby vynikly barevné rozdíly, obložte plátky čerstvého česneku, kolečky cibule a podávajte jako samostatný pokrm s pečivem nebo jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat