250 g zelené čočky,250 g červené čočky,5 stroužků česneku,2 větší cibule, nadrobno usekané,3 lžíce oleje,4 lžíce vody,3 lžíce kečupu,150 g slaniny (špeku),1 lžíce citrónové šťávy,sůl, pepř
Zelenou čočku propláchněte, na 2 – 5 hodin namočte,slijte a v dvojnásobném množství čerstvé vody než je čočky vařte 15-30 minut do měkka a zceďte. Na oleji zpěňte cibulku, 3 prolisované stroužky česneku, smíchejte kečup s vodou a přilijte, osolte,opepřete,nechte přejít varem, pak přidejte uvařenou zelenou čočku. Červenou čočku propláchněte, namočte na 30 minut, zceďte a v druhé vodě vařte cca 15 minut do měkka. Vodu osolte Slaninu oškvařte, přidejte citrónovou šťávu, opepřete, přimíchjte uvařenou červenou čočku. Obě čočky efektně naaranžujte na talíře, aby vynikly barevné rozdíly, obložte plátky čerstvého česneku, kolečky cibule a podávajte jako samostatný pokrm s pečivem nebo jako přílohu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat