250 g hlíva ústřičná, 250 g brambory, na kostičky nakrájené, 2 středně velká cibule, hlavička česneku, 2 lžíce sádlo, 3 lžice hladká mouka, sůl, gulášové koření, majoránka, pepř, červená paprika sušená, 2 l voda nebo vývar
Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, zasypeme hladkou moukou, posolíme, přidáme papriku a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a na pásky nebo kostičky pokrájenou hlívu ústřičnou. Přidáme další koření a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme prolisovaný česnek. Hotovou polévku podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat