500 g omytého chřestu, malá cibule, 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce bílého vína, špetka čerstvě mletého bílého pepře, 50 g sekaných mandlí, 100 ml plnotučného mléka, sůl, cukr, špetka muškát. oříšku na dochucení
Omytý chřest oloupeme a spodní konce odřízneme (asi 3-4 cm). Slupky a odřezky vaříme asi 15 min v neosolené vodě. Oloupaný chřest necháme asi 10 min. "marinovat" v 1 litru vody, do které jsme přidali 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.Vodu, ve které jsme povařili odřezky, scedíme a uchováme. Cibulku nasekáme najemno, osmahneme na másle a zalijeme vínem. Přidáme vodu, ve které jsme vařili chřestové odřezky smetanu a necháme lehce provařit, potom rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. Mandle opražímee nasucho na pánvi. Do polévky přidáme chřest nakrájený asi na 3cm špalíčky. Už nevaříme, jen necháme táhnout. ohcutíme solí, pepřem, cukrem a nakonec muškátovým oříškem. Mléko ohřejeme v mikrovlnce a šlehačem (dobře to jde ponorným mixérem) jej našleháme do pěny. Do talíře nalijeme polévku, přidáme mléčnou pěnu a opražené mandle.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat