200 g celeru, středně velký brambor, 1 l vody, trochu sůl, 0,5 kostky bujonu, špetka muškátový květ, lžíce jíška
Očištěný celer nakrájíme na kousky (pro rychlejší vaření), na kostky pokrajíme brambor a vhodíme do horké osolené vody.Vaříme cca 15 minut.Pak rozvařený celer s bramborem propasírujeme (rozmixujeme). Zavaříme jíšku, přidáme bujon. Povaříme, ochutíme kořením - muškátovým květem. A vložíme celerovou nebo petrželovou nať.Jako vložku do polévky vkládáme houskové knedlíčky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat