4. dubna 2013

Zapečené sojové maso s jablky a sýrem

100 g sojových plátků, jablko, cibule, zeleninový bujón, 150 g uzeného sýra, sůl, pepř, zázvor, majoránka, citrové šťáva, olej, petrželka

Do vroucí vody dáme rozpustit kostku bujónu a přidáme sojové plátky. Povaříme asi 15-20 minut, necháme ve vývaru chvíli stydnout, potom plátky vymačkáme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme ještě chvilku v klidu.Zatím si nastrouháme sýr, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, neoloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, jen vykrojíme jádřinec. Petrželku si nasekáme najemno. Pekáček vymažeme olejem, vložíme sojové plátky, které okořeníme zázvorem, na ně dáme vrstvičku cibule, na cibuli naklademe plátky jablek, vše posypeme rozemnutou majoránkou, nahoru nasypeme sýr a petrželku. Nakonec vše lehce pokapeme olejem a dáme do předehřáté trouby zapéct asi 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat