4. dubna 2013

Bílé fazole se smetanou

balíček bílých fazolí, lžíce másla, lžíce mouky, cibule, 2 bobkový list, 0,5 malé lžičky mletého černého koření, dle potřeby masový nebo zeleninový vývar, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 dl smetany, malá lžička soli, malá lžička cukru, malá lžička octu

Bílé fazole necháme několik hodin odmočit. Pak vodu slijeme, přilijeme masový nebo zeleninový vývar a vaříme do měkka. Přidáme bobkový list, mleté černé koření. Když máme fazole měkké, uděláme si jíšku. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na másle a vmícháme mouku, za stálého míchání přilijeme jíšku do vařících fazolí. Dále přidáme 1 dl smetany a za stálého míchání chvilinku povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česenek, dochutíme solí, dle chuti octem a cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat