3. dubna 2013

Krušnohorská čočka na kyselo

500 g čočky, dle chuti: sůl, pepř, cibule, 150 ml vody, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce octa

Čočku přebereme a důkladně propláchneme. Pak ji vsypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Vodu osolíme a čočku na mírném ohni pod poklicí vaříme do změknutí. Po uvaření čočku scedíme a vývar zachytíme do jiného hrnce. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli. Tu pak poprášíme hl. moukou a za stálého míchání orestujeme a poté zalijeme zachyceným vývarem z čočky a důkladně prošleháme. Do omáčky vmícháme ocet a směs povaříme. Potom vmícháme čočku a dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat