3. dubna 2013

Fazole zapečené se sýrem

200 g bílých fazolí, 150 g červených fazolí, 5 vajec, 100 g slaniny, 200 g balkanského sýru, 1,5 lžičky sladké papriky, 150 ml mléka, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sekané petřželky, lžíce sádla na vymazání formy, na ozdobení oregano, cibulka

Fazole zalijeme studenou vodou a necháme namočené alespoň 8 hodin. Pak je uvaříme doměkka, před dovařením osolíme a scedíme.Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme na pánvi.Zapekácí formu vymažeme. Na dno dáme vrstvu scezených fazolí, na ně poklademe plátky vajec, zasypeme slaninou, osolíme, poprašíme lehce paprikou, zasypeme nastrouhaným balkánským sýrem a pokapeme olejem. Uděláme vrstvy, poslední bude z fazolí. Zbývající dvě vejce rozmícháme s mlékem, petrželkou a solí. Směsí zalijeme připravené fazole a zapekáme při tepolě 200 stupňů asi 25 až 30 minut. Podáváme ozdobené čerstvým oreganem a cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat