18. října 2010

Kuřecí fajitas

6 tortil, 3 kuřecí prsa, 2 cibule, 6 barevných paprik
marináda : 2 lžičky třtinového cukru, špetka kajenského pepře, 2 limetky (použijeme šťávu i kůru), 2 lžičky oregána, špetka mleté skořice, sůl, olej na opečení masa a zeleniny

Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé pruhy, marinujeme ve směsi limetkové šťávy a kůry, soli, kajenského pepře, oregána, cukru a skořice a necháme nejlépe přes noc odležet.Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na dlouhé silné pruhy. Marinované kuřecí maso opečeme na oleji společně s nakrájenými paprikami a cibulí .Tortilly ohřejeme buď krátce na rozehřáté pánvi (2 až 3 minuty) nebo ve více kusech zabalené v alobalu v troubě (5 až 10 minut na 200°C).Pečené maso vložíme do teplých tortill a podáváme se salsami.

Žádné komentáře:

Okomentovat