18. října 2010

Churros

300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 2 lžíce moučkového cukru, 75 ml olivového nebo slunečnicového oleje, 300 ml vody, vejce, 100 g skořicového cukru, slunečnicový olej na smažení

Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta. Necháme tak 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zapracujeme. Těsto musí být hladké.Těsto přendáme na vál a tvarujeme šneky, které smažíme ve vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. Podáváme s horkou čokoládou nebo silnou kávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat