29. prosince 2009

Čočka s paprikou

6 zelenych paprikovych lusku, 1 cibule, 3 strouzky cesneku, maly kousek zazvoru, 300 g velkozrnne cocky, rimsky kmin, 3 lzice olivoveho oleje, 2 loupana rajcata, spetka kajenskeho peprem, 1 lzice sekane petrzelky, 1 l zeleninoveho vyvaru z kostky, 2 lzicky citronove stavy

Papriku grilujeme, az se na ni utvori puchyre. Zabalenou do plastoveho sacku ji nechame vychladnout. Potom ji oloupeme, zbavime seme a nakrajime na 2 cm siroke nudlicky. Oloupeme cibuli, cesnek a zazvorovy koren. Vse najemno nasekame a vlozime do hrnce s cockou, rimskym kminem, olejem, rajcaty, kajenskym peprem a petrzelkou. Zalijeme zeleninovym vyvarem a zvolna varime asi 30 az 40 minut. Cocku nerozvarime, ale nechame sypkou. Pridame nudlicky papriky a zvolna varime dalsi 3 minuty. Pokrm ochutime citronovou stavou a podavame s cerstvym pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat