300 g tmavych fazoli, 300 g mrkve, 2 cibule, korenova zelenina, 70 g slaniny, 150 g salamu, 2 lzice masla, 3 lzice hladke mouky, sul, pepr, kecup, mleta paprika, 4 strouzky cesneku
Fazole prebereme a pres noc namocime nebo pouzijeme k priprave tohoto jidla predvarena fazole, mohou byt aj bile. Fazole uvarime domekka. Mrkev nakrajime na kosticke, stejne tak cibuli a korenovou zeleninu, jakou zrovna mame po ruce, nejvhodnejsi bude kousek celeru a petrzele. Veskerou zeleninu orestujeme na kosticky nakrajene slanine. Pridame salam nebo parky a orestujeme. Zvlast si z masla a mouky pripravime svetlou jisku, zredime ju vyvarem z fazoli, dobre rozmichame, osolime, pridame 3 lzice kecupu nebo rajcatoveho protlaku, spetku sladke mlete papriky a asi 5 minut povarime. Do hotovych fazoli vmichame osmahnutou zeleninu s uzeninou, pridame jiskovou omacku, prolisovany cesnek a za obcasneho promichani varime jeste asi 15 minut. Podavame s pecivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat