menší pórek, střední mrkev, střední petržel, kedluben, červená paprika, rajče, menší květák, 2 vejce, 2 kostky zeleninového vývaru, lžíce másla, lžíce hladké mouky, sůl, pepř
Na másle osmahneme nakrájený pórek.K pórku přidáme nastrouhaný kedluben,mrkev a petržel. Osmahneme a zalijeme vodou, dusíme. Květák rozebereme na malé růžičky a dáme vařit zvlášť do hrnce osolené vody. K pórku a zelenině přidáme nakrájenou papriku a rajče, za tím 1 kostku zeleninového vývaru. Když zelenina změkne, vše dáme vychladit. Květák scedíme,necháme okapat, vývar ponecháme.K chladné zeleninové polévce přidáme1/2 I vývaru (květákového) a vše rozmixujeme.Rozmixovanou polévku dáme znovu vařit. V 1 dl vody rozšleháme mouku a vlijeme do vařící polévky. Pak přidáme 2 rozšlehaná vejce. Vše zavaříme.Chvíli před koncem vaření přidáme květák a prohřejeme. Můžeme dochutit masoxem, solí či pepřem. Na talíři sypeme sekanou petrželovou natí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat