10 dkg cibule, 10 dkg másla, mouka na zaprášení, 1 I vývaru z masa nebo kostí,20 dkg rajčat, sůl,strouhaný křen, pažitka
Cibuli nakrájíme nájemné plátky, osmažíme na másle a zaprášíme moukou. Přiléváme vychladlý vývar a povaříme. Spaříme a oloupáme rajčata, nakrájíme je na plátky,přidáme do polévky a povaříme. Osolíme.Na talíři sypeme strouhaným křenem a jemně krájenou pažitkou nebo řeřichou. Polévku můžeme podávat samotnou, ale také s osmaženými taštičkami, plněnými masem: 20 dkg hladké mouky, špetka prášku do pečiva, 2 lžíce jogurtu, 1 lžíce ramy, sůl -zpracujeme v těsto. Odložíme je a připravíme si: drobně nakrájíme cibulku a česnek (dle chuti), osmažíme, přidáme mleté maso,lžíci zelené petrželky, trošku pepře a mletého zázvoru. Mírně podlijeme a podusíme.Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, naplníme směsí, přimáčkneme a osmažíme na oleji. Všechny polévky díky tomu, že vývar,popřípadě vložky a zavářky si můžeme připravit předem, jsou rychle připravené.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat