2 lžíce sádla (nebo olej či jiný tuk), hladká mouka, 3 stroužky česneku, vejce, kostka masoxu, sůl, maggi, majoránka,voda
Ze sádla nebo jiného tuku uděláme světlehnědou jíšku, do ní přidáme prolisovaný česnek. Potom do jíšky rozbijeme vejce a měchačkou rychle mícháme dokola,až se nám utvoří hmota. Do hmoty vlijeme 1,5 I vody, přidáme majoránku, masox a kvedlačkou kvedláme, dokud se voda nevaří. Z jíšky, kterou jsme připravili na začátku, se kvedláním vytvoří trhance podobné dršťkám a zároveň se jíškou polévka zahustí. Vše necháme povařit asi 10 minut, potom polévku odstavíme a dochutíme maggi kořením a solí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat