2 lžíce rostlinného tuku, 3 lžíce hladké mouky, 150 až 200 g anglické slaniny,150 až200 g sýra Niva (rokfór nebo jiný se zelenou plísní), lžička lisovaného česneku,kelímek kysané smetany, sůl, pepř,kostka masoxu, petrželka nebo pažitka na zdobení
Z tuku a mouky připravíme jemně dozlatova osmaženou jíšku, zalijeme 2 I vody,přidáme jemně nakrájenou slaninu, na kostky nakrájený sýr a masox. Uvedeme do varu, vaříme asi 15 minut. Potom přidáme česnek, sůl, pepř, ještě 5 minut povaříme.Do horké polévky přidáme kysanou smetanu a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme do pěny. Na talíři polévku ještě dozdobíme petrželkou nebo pažitkou. Podáváme s houskou nebo rohlíkem. Hrudek z mouky a nerozvařeného sýra se nemusíme bát, mixér vše vyřeší za nás. Polévka je jemná a sytá.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat