Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. července 2012
Ovocné letní polévky
Můžeme použít následující ovoce: jablka,meruňky, broskve, jahody, třešně, višně,rybíz (musíme cedit),taktéž angrešt.Do litru vody dáme 400 až 500 g zvoleného ovoce (peckoviny bez pecek, jablka bez jádřinců a oloupaná) a rozvaříme. Jahody jsou lepší v mléce. Na zahuštění použijeme maizenu, podle chuti osladíme, případně zvýrazníme citronovou šťávou.Do jablečné polévky je výborná zavařená rýže a ochucení skořicí. Zjemnit polévky můžeme žloutkem rozkvedlaným ve sladké smetaně. Jahodovou polévku děláme tak, že mléko, rozkvedlaný žloutek, cukr a maizenu přivedeme do varu a do vařící vmícháme rozmixované jahody a již nevaříme. Uvařené třešně, višně, meruňky, broskve z vývaru vyjmeme a rozmixujeme, případně ještě propasírujeme. Polévky podáváme teplé nebo vychlazené.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat