3. července 2012

Mexická polévka Caracas

2 polévkové lžíce oleje, hrst polévkových nudlí, na kostky nakrájená mrkev,petržel, brambor, na nudličky nakrájená, zelená paprika, na osminky nakrájená,2 oloupaná rajčata, na růžičky rozebraná čtvrtka menšího květáku, malá chilli paprička - (komu vadí pálivé, nemusí dávat), 0,5 kávové lžičky sladké papriky,kávová lžička hladké mouky, 1 až 2 kostky zeleninového bujónu, sůl a vegeta na dochucení
Olej rozehřejeme a opražíme na něm dozlatova nudle. Zaprášíme moukou a zalejeme 1 až 2 litry horké vody podle množství zeleniny a požadované hustoty polévky. Přidáme zeleninový bujón a kořenovou zeleninu s bramborem. Když je tato poloměkká, přidáme zbytek zeleniny a po pěti minutách varu odstavíme z plotny, dochutíme solí a vegetou a necháme pod pokličkou dojít. Před podáváním můžeme přidat jemně nasekanou petrželovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat