2 polévkové lžíce oleje, hrst polévkových nudlí, na kostky nakrájená mrkev,petržel, brambor, na nudličky nakrájená, zelená paprika, na osminky nakrájená,2 oloupaná rajčata, na růžičky rozebraná čtvrtka menšího květáku, malá chilli paprička - (komu vadí pálivé, nemusí dávat), 0,5 kávové lžičky sladké papriky,kávová lžička hladké mouky, 1 až 2 kostky zeleninového bujónu, sůl a vegeta na dochucení
Olej rozehřejeme a opražíme na něm dozlatova nudle. Zaprášíme moukou a zalejeme 1 až 2 litry horké vody podle množství zeleniny a požadované hustoty polévky. Přidáme zeleninový bujón a kořenovou zeleninu s bramborem. Když je tato poloměkká, přidáme zbytek zeleniny a po pěti minutách varu odstavíme z plotny, dochutíme solí a vegetou a necháme pod pokličkou dojít. Před podáváním můžeme přidat jemně nasekanou petrželovou nať.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat