400 g bílých fazolí, 50 g sádla, malý rajčatový protlak, 0,5 cibule, 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce sladké papriky, mletý pepř, sůl, cukr
Předem namočené fazole uvaříme doměkka.Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a sladkou paprikou, okořeníme špetkou pepře, majoránky a zalejeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme. Před koncem přidáme protlak a ještě povaříme. Do hotové polévky vrátíme scezené fazole, ochutíme česnekem, solí, podle chuti okyselíme a přisladíme. Pro lepší chuť můžeme přidat pokrájenou uzeninu. Lze podávat s chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat