5 středních brambor, necelá sklenka sterilovaných okurek, smetana nebo mléko,sůl, mouka
Do osolené vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory. Vaříme do poloměkka,pak přidáme rozstrouhané sterilované okurky (neplnou „sedmičku"). Chvíli povaříme a zahustíme smetanou nebo mlékem s moukou a dovaříme. Případně dochutíme.Polévka by měla být kyselkavá, osvěžující hlavně v létě. Je možné ji podávat i jako lehčí večeře.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. července 2012
Smetanová polévka ze sterilovaných okurek
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat