4 až 5 oloupaných brambor nakrájených na kostičky, 30 až 40 dkg čerstvých nebo předem namočených sušených hub (žampiony, houby tvrdé - hřib pravý, křemenáč,podborovák, březák)
Brambory a houby dáme do hrnce, zalijeme asi 1 I vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme 20 až 30 minut. Po změknutí přidáme litr až litr a půl mléka, povaříme. Nachystáme si do hrnku 1/4 I šlehačky, do které rozkvedláme 1 celé vejce a 2 lžíce polohrubé nebo hladké mouky. Tím zalijeme vroucí polévku a necháme přejít varem (pozor, při vlití šlehačky polévka kypí). Po odstavení přidáme nakrájený kopr nebo pažitku, nešetříme množstvím. Při podávání si můžeme dle chuti na talíři přioctovat.Polévka je velice osvěžující a dá se jíst i studená.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat