2 polévkové lžíce nakrájené pažitky, 3 dkg másla nebo tuku, 5 dkg polohrubé mouky, žloutek, 1/8 l smetany, asi 2 l vody
Menší část pažitky zpěnit na másle, přidat mouku a za stálého míchání zalévat pomalu studenou vodou. Jakmile se vše povaří, přidat žloutek rozkvedlaný ve smetaně a zbytek pažitky. Nenechat již přejít do varu. Sůl dle chuti.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat