2 polévkové lžíce oleje, 3 až 5 lžic hladké mouky, 3 plátky uzené slaniny nebo bůčku,1/41 zákysu (nebo bílého jogurtu či kysané smetany), 1/4 I mléka, 3 až 4 brambory,kávová lžička soli (dle chuti a zdravotního stavu), vegeta, ocet nebo citronová šťáva, kávová lžička cukru (nemusí být), kávová lžička kopru (může být i více), 1 až 2 hlávky salátu (podle velikosti)
Na oleji opražíme slaninu (bůček) na škvarečky, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Tu pak zalijeme zákysem (jogurtem,kysanou smetanou) a za stálého míchání necháme přejít varem. Zalijeme mlékem, vložíme brambory, podle potřeby přidáme vodu a necháme brambory uvařit doměkka. Mezitím si omyjeme rozebraný salát a nakrájíme jej na tenké, nepříliš dlouhé nudličky. Když máme brambory uvařené, dochutíme polévku solí, vegetou, cukrem, octem (citronovou šťávou), koprem a necháme na mírném plameni 2 minuty vřít, aby se chutě spojily. Do odstavené polévky vsypeme nakrájený hlávkový salát. Při podávání můžeme do každé porce přidat jednu lžíci pochoutkové smetany.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Polévka z hlávkového salátu s koprem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat