100 g libové anglické slaniny, nenahrazovat uzeninou (na drobné kostičky),velká cibule nebo pórek (je lepší na drobno pokrájet), 100 g žampionů (na silnější plátky) a hrst namočených sušených hub (v létě jakékoliv čerstvé houby). Vše dobře orestuji na pánvi, přidám sůl, bílý pepř a tymián (polévkovou lžíci sušeného - v létě sekaného čerstvého tymiánu)
Orestovanou směs dáme do hrnce s vodou,přidáme 4 brambory nakrájené na malé kostičky. Po 20 minutách varu (až jsou brambory měkké) přidáme 3 až 4 lžíce zakysané smetany, do které vmícháme 1 lžíci hladké mouky, chvíli zavaříme. Zdobíme menším množstvím petrželky nebo pažitky.Tymián nesmí být „přebit" jinou chutí. Zvlášť po chvíli „proležení" je polévka moc dobrá.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat