300 g syrové červené řepy, 100 g mrkve,100 g kysaného zelí, větší brambora,1,5 I vody nebo zeleninového vývaru,30 g oleje, 20 g hladké mouky, 100 až 200 ml kysané smetany, sůl, pažitka
Červenou řepu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a osmahneme na oleji. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme pokrájené kysané zelí, na kostičky nakrájenou bramboru, osolíme a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a povaříme.Polévku na talíři ozdobíme sekanou pažitkou. Podáváme s tmavým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. července 2012
Polévka z červené řepy a kysaného zelí
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat