3 střední brambory a k tomu buď 0,5 sáčku mražené „jarní" nebo „mochovské"zeleniny, nebo syrovou zeleninu - mrkev, celer, cibule, kus květáku, česnek apod,sáček „Vitana" hrachová polévka, majoránka , utřený česnek, kmín
Zeleninu a oloupané rozkrájené brambory uvaříme asi v 1 1/21 vody spolu s majoránkou a kmínem téměř doměkka. Předem si v hrníčku rozmícháme ve studené vodě „sáčkovou" hrachovou polévku, která nám později nahradí jíšku. Odstavíme hrnec a necháme mírně vychladnout (asi 5 až 10 minut). Potom vlijeme hrachovou směs do polévky a vše znovu provaříme asi 5 až 10 minut a promícháváme,aby se hrachovka nepřichytila ke dnu. Případně dosolit dle chuti.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat