50 dkg pórku, žampiony (houby - mohou být i sušené), cibule, kmín, "pepř, sůl,růžová jíška, zelený hrášek (čerstvý, sterilovaný, mražený), vegeta, vejce, petrželová nať, osmažená houska, toastový chléb
Očištěný, vodou propláchnutý pórek dáme vařit do 2 litrů vody (nakrájený na půlcentimetrová kolečka). Žampiony, eventuálně i jiné houby, posekáme nadrobno a vydusíme na cibulce, ochutíme kmínem, pepřem, solí. Používáme-li houby sušené, předem je na půi hodiny namočíme do vody.Po chvilce varu přidáme k pórku houby, růžovou jíšku, zelený hrášek, vegetu; vaříme cca 20 minut, dosolíme. Na závěr přidáme 1 vejce rozšlehané do nočků a pak se již polévka moc nemíchá, dochutí se zelenou petrželkou. Podává se s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou (je-li k obědu) nebo jako polévka „svačinková" či k večeři s opečeným toastovým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat