vývar z kostí (hovězí nebo vepřové) a kousek uzených žebírek nebo zbytky kůže po uzeném mase, koření (nové koření,bobkový list, pepř celý), nesolit, protože uzené je slané
Do čistého vývaru dáme 4 větší brambory (oloupané a nakrájené na větší kostky),kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer),malou lahvičku nakládané řepy (můžeme 1 s nálevem - sladkokyselý nálev), malou lahvičku zelí (může být jak kysané, tak sladkokyselé - kysané je lepší), asi 1 a 1/2 hrnečku fazolí (přes noc namočených,zvlášť uvařených). Dochutíme několika lžícemi sladkého kečupu, vegetkou, osolíme dle chuti. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Když je vše hotové, zalijeme šlehanou smetanou (můžeme i zakysanou smetanou). Rozmícháme a můžeme podávat. Je růžová jako limonáda.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat