voda, čočka, kysané zelí, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), sůl, majoránka,olej, cibule, salám, mouka, zelená petržel
Předem namočenou čočku (asi 1 hodinu) dáme vařit do hrnce a k ní přidáme kysané zelí. Když je oboje skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, trochu majoránky, osolíme a vaříme dál. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a vzniklou jíšku rozředíme a dáme vařit do polévky. Na trošce oleje opečeme salám nakrájený na menší kostky a vlijeme do polévky - necháme prohřát, nevaříme. Nakonec okořeníme drobně nakrájenou petrželovou natí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat