1,5 I neslaného vývaru z kostí nebo z masa, menší konzerva žampionů sterilovaných v přírodním nálevu, pórek, 1/4 sáčku mraženého hrášku, 2 vejce,lžička vegety, špetka soli, špetka pepře, 3 lžičky solamylu, 2 lžičky hladké mouky
V nesoleném vývaru krátce povařte žampiony. Větší rozkrájejte na půlky a na čtvrtky. Pak přidejte mražený hrášek a polévku zahustěte solamylem a moukou,které jste předem rozmíchali v trošce studené vody. Po zahuštění přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka a koření. Až se polévka začne vařit, opatrně do ní nalejte metlou rozšlehaná vejce. Lijte zvolna,při okraji, ne do jednoho místa. Od této chvíle polévku nemíchejte; vejce se musí srazit do větších nazlátlých noků. S pečivem se hodí k rodinné večeři.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat