3/4 až 1 kg dužiny oranžové dýně, větší pórek, lžíce másla, kostka zeleninového bujónu, česnek dle chuti, sůl, zelená petrželka nebo pažitka, šálek mléka Tatra nebo smetana
Nakrájený pórek zpěníme na lžíci másla,necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme 1 I vody. Přidáme kostku bujónu a vaříme. Když je dýně uvařená (což je asi za 15 minut), rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme mléko a po přejití varu ochutíme rozetřeným česnekem se solí, případně trochou podravky a něčím zeleným. Pokud chceme,aby polévka byla vydatnější, podáváme ji s osmaženou houskou. Bez housky je to skvělá dieta a doporučuji vařit větší množství, protože kdo ochutná - jeden talíř nestačí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat