5 dkg slaniny, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 masoxy nebo dobrá uzená polévka,krabička zakysané smetany, 2 lžíce polohrubé mouky, asi 3 rajčata, čerstvá paprika a teď ty hrsti: strouhaný celer, mrkev,trochu méně petržele, nadrobno krájené nové brambory, hlávkové zelí, květák a zelené fazolkové lusky (ty jsou v polévce nejlepší), česnek, sladká a pálivá paprika
Na rozškvařené slanině, másle a oleji osmažíme celer, mrkev, petržel. Přidáme rajčata, papriku, osmahneme a zalijeme asi 1 1/2 I vody (polévkou). Do vroucí polévky vložíme brambory, květák, fazolky a zelí, sůl a masox. Vaříme krátce asi 10 minut, zelenina nesmí být rozvařená. Zakvedláme 2 lžíce mouky do trochy vody a krátce povaříme. Přidáme smetanu a necháme jednou přejít varem a odstavíme.Polévku necháme vychladnout a rozložit do druhého dne. Potom rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžičku sladké papriky a dle chuti 1 lžičku pálivé papriky (je lepší). Rozsekáme nadrobno asi 3 stroužky česneku (netřeme), a v létě bílé srdíčko celerové natě. Již nevaříme, jenom prohřejeme. V troubě k ní rozpečeme rohlík.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat