mrkev, kedlubna, celer, petržel - nastrouhat (na hrubém struhadle), brambory,pórek (cibule), případně kapusta, květák, 5 dkg ramy, vajíčko, muškátový květ, sůl, pepř, vegeta, nebo drcený kmín, 2 housky - na smaženky, pažitka
Zeleninu nastrouháme, brambory nakrájíme najemno a vaříme jen krátce, asi 12 až 15 minut (neztratí se vitaminy). Pokud budeme polévku mixovat, stačí ji vařit jen 10 minut. V hrnci rozpustíme máslo (ramu) a krátce osmahneme všechnu zeleninu.Přilejeme vodu a vaříme asi 12 až 15 minut. Pak přidáme 1 vajíčko, nezahušťujeme.Ozdobíme pažitkou a houskovými smaženkami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Jarní zeleninová polévka dle tchýně
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat