masový (zeleninový) vývar, hrst hub nakrájených na kousky, sůl, pár kuliček pepře,jakákoliv sezónní zelenina (mrkev, petržel, celer, pórek, cibule, česnek, květák,brokolice, kedluben, kapusta, apod.)
Nastrouháme středně velký brambor -jemně jako na bramborákové těsto, přidáme 1/2 vejce, sůl, trochu mletého pepře,majoránku (dost), hladkou mouku - vypracujeme hustší těsto. Houby povaříme sezeleninou (drůbeží vývar, hovězí, uzený),lžičkou vykrajujeme drobné noky a zaváříme do polévky. Dochutíme trochou polévkového koření, petrželkou nebo libečkem a můžeme podávat. Pokud vaříme pouze zeleninovou polévku, po uvaření noků ještě do polévky rozkvedláme vejce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat