Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. července 2012
Šťovíková hovězí polévka
Uvaříme čistý hovězí vývar, do kterého přidáme 1 kostičku masoxu. Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme. Do vývaru dáme na kostičky nakrájené brambory.Ty vaříme zvlášť a než se nám uvaří,můžeme si připravit šťovík. Ten jsme natrhali někde na louce (na jaře je obzvlášťkřehký). Šťovík opereme, očistíme listy od stonků, pokrájíme na menší kousky, abychom porušili jejich hrubou strukturu,a osmažíme na másle. Šťovíku dáme dvě plné hrsti. Mezitím se uvařily brambory, které přidáme do vroucí polévky. Společně s nimi vyklepneme 3 až 4 celá vejce,která necháme srazit a potom vařečkou opatrně zamícháme, aby se trochu roztrhala.Poté přidáme smetanu zadělanou moukou a necháme dále povařit. Nakonec přidáme na másle osmažený šťovík a necháme přejít varem. Pokrájené maso vrátíme zpět. K polévce lze přikusovat chléb.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat