kapří hlava, 1/4 kg čočky, 5 až 7 sušených švestek nebo vrchovatá polévková lžíce švestkových povidel, 5 zrnek nového koření, 5 zrnek pepře, 4 bobkové listy,5 dkg sušených hub (nejlepšíjsou dubáci),kávová lžička soli, 1,51 vody 1 až 2 kávové lžičky hladké mouky, sladká šlehačková smetana
Kapří hlavu očistíme od šupin, odstraníme ploutve i oči, můžeme i žábry, ale nemusíme, polévka nebude hořká. Já nechávám hlavu celou, dobře omytou. Čočku přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin, nejlépe přes noc. Do hrnce vložíme rybí hlavu a zalijeme 1 1/2 litrem vody, přidáme namočenou čočku,sušené švestky, koření, sušené houby, sůl a vaříme 15 až 20 minut v tlakovém hrnci,nebo 30 až 45 minut v obyčejném. Po uplynutí tohoto času rybí hlavu opatrně vyjmeme,tak aby se nerozpadla, dáme na talíř a můžeme si pochutnat na jedlých částech.Polévku dochutíme šlehačkou, ve které jsme dobře rozmíchali 1 až 2 kávové lžičky hladké mouky (pozor na hrudky) a ještě asi 1 minutu povaříme. Když je polévka moc hustá, před přidáním záklechtky ji můžeme rozředit 1/2 až 1 dl horké vody.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat