15. července 2016

Rýžové knedlíky s fazolemi

200 g dlouhozrnné rýže, sul, 40 g indiánské divoké rýže, kmín, černý i bílý pepř, olej, 40 g hladké mouky
Salát: hlavičku česneku, 350 g mražených fazolek, 200 g bílých fazolí v nálevu, 200 g sterilovaných cibulek, špetku mletého zázvoru
Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme ji vodou tak, aby hladina sahala 1 cm nad ní. Osolíme a pod pokličkou necháme dusit, dokud nezměkne a dokud se všechna tekutina nevstřebá. Stejně postupujeme s divokou rýží. Horkou rýží dochutíme kořením, vmícháme do ní mouku a indiánskou rýží a přikrytou necháme vychladnout. Vymodelujeme kuličky, které na oleji opečeme. Pak na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a vsypeme do ní oloupané celé stroužky česneku. Když začnou zlátnout, vmícháme fazolky a také je orestujeme. Osolíme, opepříme. Zchladlou zeleninu vsypeme do mísy a přidáme fazole s cibulkami. Zakapeme olejem, dochutíme zázvorem, solí i pepřem a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat