11. července 2016

Kuřecí vývar s růžičkovou kapustou, kukuřicí, mrkví a kuřecím masem

400 g kuřecí skelet nebo čtvrtka kuřete,150 g růžičková kapusta, 150 g mražená cukrová kukuřice,2 ks mrkev,petrželka nebo pažitka, sůl,olej,celý pepř
Skelet nebo čtvrtku kuřete vložíme do studené osolené vody s pěti kuličkami pepře a přivedeme k varu Dále mírně táhneme jednu až dvě hodiny. Před koncem varu přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou orestovanou mrkev a růžičkovou kapustu a dovaříme. Vývar scedíme, obereme maso a nakrájíme přes vlákno.Do předehřátého šálku vložíme jednu růžičkovou kapustu kousek mrkve, kukuřici, kuřecí maso a přelijeme vroucím vývarem a nakonec sypeme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat